Aktivan odmor

Brinje i njegova okolica

Brinje i njegova okolica idealne su lokacije za ispunjen, aktivan odmor u svim godišnjim dobima.
Zimsko i ljetno penjanje u stijeni na atraktivnim penjačkim stazama u Starom Brinju, pitome planinarske staze, fotosafari, pecanje ili lov, šetnja šumom i zelenim livadama, sanjkanje, grudanje ili avanturistička vožnja biciklom u snijegu.

One spremnije, sklone istraživanju tajnih podzemnih putova, čekaju zanimljivi i zagonetni krški fenomeni, Siničić spilja i Rokina bezdana.

Dođite sami, ili u društvu, s prijateljima, obitelji, ili tražeći romantične ili znanstvene uspomene. Sve to možete kod nas… tu vas čeka skriven kutak za posebnu uspomenu, za vašu brinjsku priču.

Što su to javni bicikli?

Javni bicikli dopuna su javnom prijevozu, rješavanju problema parkiranja u špici sezone, doprinose zaštiti okoliša, obogaćuju turističku ponudu, pozicioniraju svaku mjesto kao poželjnu cikloturističku destinaciju i utječu na poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva. Bicikliranje ima izuzetno pozitivan učinak na zdravlje. Bicikli su opremljeni tehnologijom za praćenje u realnom vremenu, automatskim Shimano mjenjačem s 3 brzine, prednjim i stražnjim svjetlima, košaricom za prijevoz stvari, prednjom ručnom i stražnjom torpedo kočnicom i drugim elementima sigurnosti na cesti. Bicikli su izuzetno robusni i otporni na sve vremenske uvjete.

Nextbike sustav javnih bicikala

Brinjani i Brinjke ponosni su na svoj nikad pokoreni kraj, a Općina Brinje i Turistička zajednica uveli su deseti nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj kao znak da se radi na revitalizaciji života u mjestu koje je prije rata brojalo desetak puta više stanovnika. Pritom je 80% subvencije dao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji time dokazuje svoj dugoročan fokus i vrlo konkretnu podršku projektima održive mobilnosti. Brinje se time pridružilo brzorastućoj mreži više od 100 nextbike destinacija u svijetu koje svojim stanovnicima i turistima nude cjenovno najpovoljniji, najzabavniji, najzdraviji i najzeleniji oblik prijevoza.
Lokacije stanica s javnim biciklima i planovi integriranog prijevoza

Nextbike bicikli u Brinju dostupni su na dvije lokacije: u samom centru u podnožju Starog grada Sokolca i pored hotela Lika na odmorištu autoceste A1. Stanice su u potpunosti samoodržive, napajaju se putem solarnih panela, a njihovo postavljanje je brzo i jednostavno. Sustav javnih bicikala u Brinju će svoj pravi smisao dobiti povezivanjem turista i izletnika koji staju na odmorištu uz autocestu željni odlaska u prirodu i razgledavanja Starog grada Sokolca.

Način korištenja

Kako biste unajmili bicikl, bit će potrebno obaviti jednostavnu i brzu registraciju u sustav putem web stranice www.nextbike.hr, ekrana osjetljivog na dodir na stanici s biciklima ili putem mobilne aplikacije „nextbike“. Za sva pitanja na raspolaganju je pozivni centar 01 777 6534 svaki radni dan od 06:00 do 22:00 sata te vikendom i blagdanom od 08:00 do 20:00 sati. Plaćanje je moguće putem kreditne kartice, Visa Electron debitne kartice, internet bankarstva ili sms-om.

error: Content is protected !!