O NAMA

Dobrodošli u Brinje

U srcu gorske Hrvatske smjestilo se Brinje sa svojim naseljima, kruna Like i njena najsjevernija točka. Između obronaka dva kršna diva Velebita i Male Kapele, nalazi se kraj koji se ponosi tradicijom što seže u prapovijest i baštinom koja je u sve dijelove života utkala posebnosti kojima se ponosimo.

Priroda je ono na čemu nam zavide, a slike Brinja i okolice ulaze pod kožu. Tamo gdje se spajaju nebo i zeleni vrhovi šuma nastaje magija, nastaju legende koje čuvamo i prenosimo s koljena na koljeno i pjesme kojima smo te ljepote opjevali. Zrak, koji kristalnom čistoćom puni pluća, otvara apetit za slasne ličke delicije, a doživljaj i toplina ovog kršnog kraja, gosta uvijek vraća još jednom u Liku, još jednom u naš zeleni raj… Ovdje su zime vrlo hladne, ljeta prozračna, jesen čarobna, a proljeće budno. Svako godišnje doba ima svoju čaroliju i razlog je za još jednu priču i posjet.

Do nas možete vrlo lako. Nezaobilazna smo postaja na putu prema moru i Plitvičkim jezerima, starom Jozefinskom ili autocestom iz bilo kojeg kraja naše domovine.

Ako žudite za mjestima na kojima ćete pronaći mir, netaknutu ljepotu prirode, iskrene i časne ljude, tišinu i slastan zalogaj, dođite jer ovdje ste uvijek dobrodošli.

Uđite u Liku najboljim putem, okusite čari zelene brinjske doline, svježeg sira koji škripi i rakije od borovice koja se ne odbija.

Turistička zajednica Općine Brinje

Izbornik
Skip to content