Kroz projekt Safe stay in Croatia osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima. Oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja.

Pozivamo privatne iznajmljivače i ostale dionike turističkog sektora da se upoznaju sa projektom Safe stay na: https://www.safestayincroatia.hr/ i prijave svoje objekte.

Postupak kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije covid 19

Sve potrebne informacije možete pronaći na navedenim poveznicama:
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Postupak_kod_pojave_bolesti_kod_gosta_19_06.pdf

https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/o-poslu/postupak-kod-pojave-bolesti-kod-gosta-u-turistickom-smjestaju/710

eVisitor – informacijski sustav za prijavu i odjavu gostiju

Kako bi koristili eVisitor fizičke i pravne osobe koje djeluju kao pružatelji usluga smještaja (iznajmljivači) trebaju imati samo računalo ili mobilni uređaj s internet preglednikom i Internet vezu.

Osnovne funkcionalnosti eVisitora su:

  • Prijava i odjava gostiju – iznajmljivači mogu bilo kada samostalno prijavljivati i odjavljivati svoje goste, a sustav će automatski voditi knjigu gostiju.
  • Registar svih pružatelja usluga smještaja i njihovih smještajnih objekta na području Republike Hrvatske – eVisitor sadrži sve bitne podatke o iznajmljivačima (ime/naziv, OIB, adresa) i njihovim smještajnim objektima (vrsta, kategorija, lokacija, smještajni kapacitet). Ove podaci se unose u sustav direktno iz rješenja koja izdaju Uredi državne uprave u županijama odnosno Ministarstvo turizma.
  • Obračun i kontrola naplate boravišne pristojbe – na temelju prijava i odjava gostiju, podataka o pojedinom smještajnom objektu, trajanju sezone i drugih podataka eVisitor obračunava visinu boravišne pristojbe po pojedinom smještajnom objektu odnosno pojedinom iznajmljivaču.
  • Obrada i analiza podataka te izvještavanje u statističke svrhe – eVisitor sustav omogućuje generiranje raznih izvještaje za potrebe institucija unutar i izvan turističkog sektora. Hrvatska turistička zajednica objavljuje redovito informacije o tijeku sezone koji se temelje na podacima iz sustava

Više o eVisitoru na sljedećoj poveznici:
https://www.evisitor.hr/info/hr-HR/

error: Content is protected !!