Poziv na 13. tradicionalni pohod na Zarin

POZIV 

na 13. tradicionalni pohod na Zarin, 828m

PD “Škamnica” iz Brinja poziva sve planinare i ljubitelje prirode da dođu

na pohod koji će se održati u nedjelju 03.04.2022.g.

DAN POHODA: nedjelja, 03. travnja 2022.g
OPREMA: standardna planinarska u skladu s vremenskom prognozom
TEŽINA: lagana tura u trajanju 2 h uspona  i 1.30 h silaska
PRIJAVE: do 28. ožujka 2022. na  mob: 099-6962-591, Višnja Krznarić

OPIS POHODA: Okupljanje u Brinju od 9 – 10 h, prijava sudionika, pozdravni govor, te polazak na turu. A sve u skladu s epidemiološkim mjerama.

Početak pohoda je u 10 sati na zbornom mjestu ispod starog grada Sokolca. Kratko hodanje asfaltnom cestom  uz razgledavanje poučnih ploča koje su članovi PD“Škamnice“ u suradnji sa TZ općine Brinje postavili u studenom 2017. godine. Od ulaza u šumu, oko 1,30 sati do vrha odakle se lijepo vidi Brinje. Odlazak do vidikovca Kozjaka, 10 min od vrha Zarina s pogledom na jug, Brloško jezero i Gusić polje.
Povratak u Brinje
traje 1,30 sati.

Po povratku na skoro početak, krećemo u razgled kapele Presvetog Trojstva na starom gradu Sokolcu, vrijednog povijesnog zdanja nulte kategorije iz 15. stoljeća, uz stručnog vodiča, zatim razgled Zavičajne zbirke koja se nalazi uz stari most iz 1800. godine, spomenik mineru, pa kroz Brinje na zapad, do kapelice sv. Fabijana i Sebastijana, iza nje odmah lijevo po markacijama do planinarske kućice, gdje se dolazak očekuje od 14 – 15 sati gdje je predviđen planinarski grah po popularnoj cijeni te glazba za dobro raspoloženje.

Podjela Zahvalnica Društvima te dodjela Priznanja prijatelja Brinja, za one planinare koji imaju popunjen Kartončić pohoda (6 pečata) predviđamo oko 15,30 sati.

Radi epidemioloških razloga, molimo da se pridržavamo preporučenog razmaka, te ostalih dozvoljenih mjera. U zatvorenim prostorima (razgledi) obavezna je upotreba zaštitnih maski. Budimo odgovorni!

Molimo vodiče koji će dovesti svoju grupu da naprave popis kako ne bi bilo potrebe za pojedinačnim upisima. O dolasku obavezno se javiti Višnji Krznarić na broj 099 6962 591 najkasnije do 28. ožujka 2022.

Želimo ugodan izlet i druženje.

Članovi PD“ Škamnice“ vas s veseljem očekuju

 

                                     

 

                                 

 

                             

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.